WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA DERSİ I.DÖNEM I.UYGULAMA SINAVI
WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA DERSİ I.DÖNEM I.UYGULAMA SINAVI
Daha fazla bilgi için : www.gorselprogramlama.com
- Sayfaların görüntüleri resim olarak verilmiştir
- Tüm sayfalardaki arka plan renk kodu #FF9966
- index.jpeg dosyasında sayfanın ilk açılıştaki görüntüsü verilmiştir.Sayfa dikey olarak üçe bölünmüştür.sol.html-orta.html-sag.html
- orta.htmlde ilgili dört resim ortada ve alt alta olacaktır.
- Soldaki linklerden hangisine tıklanırsa o sayfa orta.html’de görüntülenecektir.Mesela soldan baykuş tıklandı ortada baykus.html dosyası açalıcak,kartal tıklandı ortada kartal.html açılacak.(orta html’de görüntülenecek sayfaların görüntüleri ekte resim olarak verilmiştir)
- Sağdaki faydalı linklerden hangisine tıklanırsa o sayfa farklı Explorer ekranında açılacaktır.
Google –> http://www.google.com.tr
e-okul veli bilgilendirme –> https://e-okul.meb.gov.tr/ilkogretim/veli/iov00001.aspx
Milli Eğitim Bakanlığı –> http://www.meb.gov.tr/
E-Posta –> Outlook açılacak.(kime kısmında gorselprogramlama@gorselprogramlama.com yazılı olarak gelecek)
baykus.html –> Resimden görüldüğü gibi 4 başlık bulunmaktadır.Sayfa içerisinde hangi başlığa tıklanırsa imleç o bölgeye gidecektir.Konu açıklama başlıklarında madde işaretleri listeleme yöntemi ile eklenecektir.
atmaca.html –> Resimden görüldüğü gibi menavra kelimesi (yazı kalın),dönemezler kelimesi (yazı altıçizili),ormanlık bölgelerinde kelimeleri (yazı rengi mavi) olacaktır.
kartal.html –> Resimden görüldüğü gibi yavaş kelimesi (yazı kalın),kıvrılır kelimesi (yazı altıçizili),geniş kelimesi (yazı rengi mavi) olacaktır.
sahin.html –> Resimden görüldüğü gibi böcekleri kelimesi (yazı kalın) , bırakır kelimesi (yazı altıçizili) olacaktır
baykus.html,atmaca.html,kartal.html,sahin.html sayfalarında ilgili resimler en altta ve sağda olacaktır. İlgili resimler ekte mevcuttur.
Sayfalarda kullanılan metinler aşağıda verilmiştir.
baykus.html
Baykuş
Baykuşların Sessiz Uçuşu Teknolojiye Model
Baykuşların Soğuktan Koruyan ve Düşmanlarını Caydıran Tüyleri
Sahte Gözler
Yavru Baykuşun Düşmanlarını Caydırıcılığı
- Baykuşların Sessiz Uçuşu Teknolojiye ModelTrenin belli bir hıza ulaşana kadar çıkardığı sesin nedeni, tekerleklerin raylar üzerindeki hareketidir. Ancak hızı 200 km/s olduğunda sesin asıl kaynağı, trenin hava içindeki hareketiyle ortaya çıkan aerodinamik gürültüdür. Aerodinamik gürültünün oluşmasındaki bir numaralı etken ise tepedeki tellerden elektrik almak için kullanılan pantograflar veya akım toplayıcılardır. Normalde kullanılan dikdörtgen şekilli pantograflarla gürültünün azalmayacağını fark eden mühendisler, araştırmalarını hızlı ama sessiz hareket eden canlılar üzerinde yoğunlaştırmışlardır. Japon araştırmacılar canlılar üzerindeki çalışmaları sonucunda fark etmişlerdir ki tüm kuşlar içinde en sessiz uçuşu baykuş gerçekleştirir. Baykuş, avını yakalayabilmek için, avının yerini saptar saptamaz, en sessiz şekilde onun üzerine atılmalıdır. Ama kuşların çoğu uçarken bir ses çıkarırlar. Örneğin havada uçan bir kuğunun kanat hışırtısı çok uzaklardan duyulabilir. Birçok büyük kuşun kanatları da uçarken ses çıkarır. Gürültülü kanatlarsa, bir gece avcısı için avının olası bir saldırıyı fark etmesine yol açacağı için açık bir dezavantajdır.
- Baykuşların Soğuktan Koruyan ve Düşmanlarını Caydıran TüyleriGece avının bir diğer zorluğu hava sıcaklığının düşmesidir. Allah baykuşlara bu zorluğa karşı da bir farklı bir özellik vermiştir. Vücut yapılarını incelediğimizde diğer yırtıcı kuşlar içinde en kalın tüylere sahip olanların baykuşlar olduğunu görürüz. Örneğin resimde görülen ve karlı bölgelerde yaşayan bu baykuş türünün özellikle bacaklarının ve ayaklarının üzerinde son derece kalın tüyler vardır. Allah’ın onları donattığı bu özel tasarım sayesinde baykuşlar soğuktan etkili bir şekilde korunmuş olur.John Hendrickson, Raptors, Birds of Prey, s. 11
- Sahte GözlerTüyleri baykuşu yalnızca soğuktan korumakla kalmaz, tüylerinin üzerindeki desenler bazı türlerin düşmanlarından kamufle olmasını sağlar. Örneğin, göz benzeri benekleri olan baykuşun (Glaucidium perlatum) başının arkasında belirgin gözleri bulunan taklit bir yüz bulunur. Allah’ın baykuşta özel olarak yarattığı bu taklit yüz, arkadan gelen düşmanları caydırıp uzaklaştırmak içindir. Prof. Peter JB Slater,The Encyclopedia of Animal Behaviour, s.62
- Yavru Baykuşun Düşmanlarını CaydırıcılığıYavru bir baykuş korkutulduğunda, dışa açılan kanatlarını ve kafasındaki tüylerini çok iri gözükene kadar kabartarak korkutucu bir görünüm alır. Bir yandan da davetsiz misafirlere büyük gözlerini ardına kadar açarak bakar. Bu sayede yavru baykuşun yüzü çok daha büyük bir hayvanın yüzü gibi görünür. Jill Bailey, Mimicry and Camouflage, s.44
atmaca.html
Atmaca
Kanatları geniş ve oldukça kısa, bacakları ve kuyrukları görece uzundur. Bu özellikleri, avlarına yetişebilmek için kısa sürede büyük hızlara erişebilmelerini ve sık ağaçlar arasında ustalıkla manevra yapabilmelerini sağlar; buna karşılık, şahin, kartal, tuygun gibi daha uzun kanatlı yırtıcılar kadar uzun süre kanat çırpmadan dönemezler.
Bütün türleri ormanlarda yaşayan ve daha çok küçük kuşlarla beslenen atmacalar, dünyanın bütün ormanlık bölgelerinde bulunur. Büyük ağaçlara, dallardan, içi yumuşak bir astarla kaplanmış yuvalar yaparlar. Dişi, kahverengi lekeli beyaz yumurtalarının üstünde dört ile beş hafta kuluçkaya yatar. Yavruları beş ya da altı hafta sonra tüylenir.
Atmacalar eğitildikten sonra avlarda kullanılabilmektedir.
Daha fazla bilgi için : www.gorselprogramlama.com
kartal.html
Kartal
Kanatları ve kuyrukları geniş, bacakları tüylü, iri yırtıcılardır. 2-3 yılda ergenliğe ulaşırlar. Uçuşta sıkça dönerek yükselirler, belirgin parmakları, yukarı kıvrılır. Ormanlar ve dağlarda yaşarlar. Kaya girintilerinde ve ağaçlarda yuva yaparlar. Kartallar tek eşlidir. Yaşamları boyunca eş değiştirmedikleri gibi her yıl aynı yuvayı kullanırlar. Yuvaları genellikle kolay ulaşılamayacak yerlerdedir. Yuvayı bıraktıkları bir ya da birkaç yumurtanın kuluçka dönemi altı-sekiz hafta sürer. Yavruları yavaş gelişir ve ancak üç ya da dört yaşına giren kartalların erişkinlere özgü tüyleri çıkar.Kaya kartallarının yaklaşık olarak kanat açıklığı 1,5 metreyi bulur. Kartalların ortalama kaldırabilecekleri ağırlık 100kg’dir.
sahin.html
Şahin
Şahinler öbür yırtıcı kuşlardan geniş kanatları ve yanlara doğru açılan yuvarlak kuyruklarıyla ayırt edilebilir. Ağır kanat darbeleri ile uçar ve havada asılıymışçasına, kanatlarını çırpmadan uzun süre dönenirler.
Çoğu türün üst bölümleri beyaz ya da kahverengi benekli, kanatları çizgilidir. Ama renkleri aynı tür içinde bile önemli ölçüde çeşitlilik gösterebilir.
Şahinler genellikle böcekleri ve gözüne kestirdiklerini avlar, ara sıra kuşlara saldırır.
Çalı çırpıdan yaptıkları ve yumuşak maddelerle döşedikleri sağlam yuvaları ağaçların ya da kaya çıkıntılarının üzerinde bulunur. Dişiler yuvaya 2-5 tane kahverengi lekeli beyaz yumurta bırakır.
Soruların word belgesini , resimleri ve cevap anahtarını indirmek için Tıklayınız — www.gorselprogramlama.com —
index.jpeg
baykus.peg
atmaca.jpeg
kartal.peg
sahin.jpeg
kayit.jpeg
Daha fazla bilgi için : www.gorselprogramlama.com
mrb ben eml lisesinde bilgisayar öğretmeniyim göreve yeni başladım ve çok fazla dreamwaver bilgim yok amatörüm bu e posta linklerini oluşyurdum fakat diğer web sayfalarına erişimi yapamıyorum sayfa görüntülenemiyor diyor google ye link verdiğimde yardımcı olurmuusnuz
direkt adresi yazın. Butonu seçtiklten sonra propertiesten linke http://www.google.com.tr yazın.
Sitemizin Google’da Ön Sıralarda Çıkması İçin Lütfen Google+ Butonuna Tıklayınız , Sayfamızı Facebookta Beğeniniz veya yazıları Twitter,Facebookta paylaşınız.